Reviews van deze auteur

Ervaringen reis Cappadocië '24

Review over RSD Reizen

Laat je niet misleiden door de inderdaad goedkope aanbiedingen van RSD.
Het probleem ligt in het bedrieglijk aankondigen van de reis, en de aangeboden “koopjes” die doorgaan met een onaanvaardbare winst.

Enkele voorbeelden van onze reis eerder dit jaar naar Cappadocië.
1/ de prijs van de eerste week is exclusief de uitstappen; als je dan niet gewoon in het hotel of in de bus wenst te wachten moet je al een eerste toeslag betalen. Uiteindelijk heeft onze reis 940€ gekost tov de reclame van 279€ (niet vergeten de de facto verplichte fooi aan chauffeur en begeleider !). Dat is nog altijd goedkoop maar het verpest de vakantie en het plezier, en is niet eerlijk. Ook de aanbieding via 'trouwe lezer' van Knack of Libelle is zever: iedereen kan de fameuze enveloppe bekomen.
2/ de verplichte bezoeken aan de 3 winkels impliceren dat je koopt, anders geeft de begeleider een negatief commentaar in de zin van :" jullie groep heeft nog niet veel ' gegund ' aan die arme lokale bewoners ”. Tijdens de reis bleek ineens dat de uitbaatster van de lederwinkel de zuster was van… onze begeleider. Achteraf was duidelijk dat zowel de reis, de gidsen en de verkoopwinkels gemanaged worden door RSD, en dus verre van rechtstreeks ten goede komen aan de lokale bevolking !! De betrokken winkels zijn dezelfde als in de andere bezochte landen ( Cyprus, Montenegro,…), dus kan men zich de vraag stellen wat de authenticiteit en afkomst van de verkochte waren wel is.
3/ als men dan iets koopt is dat altijd aan een overdreven prijs. Bij voorbeeld een evenwaardige lederen vest kostte in België minder dan de helft van de ‘speciale aanbieding’; de prijs van een robijn het vijfvoudige (!!) van wat die bvb in India kost, een tapijtje heeft een echtpaar het drierdubbele betaald van de echte waarde. De ballonvaart werd ons aangeboden voor 210€, terwijl je die vanuit België kan reserveren aan 170€. Dat is pas het bedrog .
4/ bij de terugkeer werden alle kopers in de luchthaven apart genomen: daar bleek dat onze namen zonder ons weten door RSD aan de douane waren doorgegeven, en moesten wij tonen wat gekocht werd. Fedex zal ons dan wel weten te vinden…..

Tenslotte blijven er van de ‘cultuurhistorische reis’ slechts enkele haastige bezoeken over, die dan nog met een minimale begeleiding worden afgehaspeld.

Het resultaat van dit alles is dat het goedkope verre van opweegt tegenover het gevoel bedrogen te zijn door de veel te dure aankopen bij de “goede contacten” (sic) en de wrange nasmaak die er het gevolg van is. Een dergelijk gedrag verwacht men niet van een West-Europese reisorganisatie. Niet voor niets is RSD gedagvaard door de Europese consumentenorganisatie voor bedrieglijke verkoop, en zijn er nog maar weinige (meer argwanende) Nederlanders die in de val trappen.

Sterke punten
zogezegd goedkoop

Zwakke punten
bedrog

reacties: